De KNMV en MotoShare gaan samenwerken

Op 23 mei werd een nieuw motorplatform gelanceerd waar motorrijders onderling motoren kunnen huren en verhuren: MotoShare. Sinds eind 2015 is de Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging (KNMV) als adviseur betrokken geweest bij de Nederlandse start-up. Vanaf vandaag gaan de KNMV en MotoShare officieel samenwerken.

De deeleconomie in Nederland is met een onstuitbare opmars bezig. Succesvolle voorbeelden als AirBnb en Snappcar laten zien dat het werkt. MotoShare heeft het delen geïntroduceerd in de motorwereld. In Nederland zijn er 500.000 motorliefhebbers die gemiddeld 1.5 motor bezitten. Motoren worden echter relatief weinig gebruikt. Zo is er ook een grote groep actieve motorrijders (200.000) zonder eigen motor. Daar speelt online motordeelplatform MotoShare op in.

Motoreigenaren kunnen via het platform van MotoShare een deel van de kosten dekken door hun motor te verhuren. Motorrijders zonder eigen motor kunnen via MotoShare betaalbaar veel verschillende type motoren huren, direct bij de eigenaar en met een laag eigen risico en standaard 200 KM vrij per dag.

Samenwerking

Patrice Assendelft, directeur KNMV: “De KNMV is er voor alle motorrijders in Nederland. Wij zien in dat dit initiatief motorrijden veel toegankelijker kan maken voor veel motorliefhebbers, met of zonder eigen motor. Ook kan het een uitkomst zijn voor de jonge generatie, waar het delen van bezit al meer geaccepteerd is. Daar sluiten wij ons als KNMV graag bij aan en betrekken we deze groep de komende jaren meer bij de KNMV”.

Jos Huisman, directeur MotoShare: ‘’Wij proberen binnen MotoShare een hechte community van liefhebbers te bouwen. Met slimme online oplossingen maakt dit delen nog veiliger en makkelijker. Zo beoordelen gebruikers elkaar na iedere verhuur in een rating- en reviewsysteem. Hiermee krijgt misbruik geen tweede kans en kunnen we samen de verzekeringstarieven laag houden. We zien ernaar uit om deze community de komende jaren met de KNMV verder uit te bouwen.‘’.

Voordeel voor KNMV leden

KNMV leden krijgen vanaf 15 juli 5% korting bij het huren van een motor via MotoShare.

Terug naar de MotoShare website