Arjan van den Boom onthult een unieke caféracer te huur op MotoShare

Vandaag onthulde Arjan van den Boom zijn caferacer op basis van een Honda CB750 F1. Deze custom is niet te koop, maar wordt door Ironwood Motorcycles via MotoShare verhuurd om de bouw te financieren. Na 120 keer te zijn verhuurd zal de motor worden verloot onder de huurders.

alt

Arjan van den Boom, oprichter van Ironwood Motorcycles: “Heel gaaf om een cafe racer te bouwen die door mijn volgers en custom liefhebbers een dag gereden kan worden. Dat was meteen ook de grootste uitdaging van het project. Deze cafe racer moest de ‘edgy’ look hebben waar Ironwood bekend om staat, maar ook duurzaam en met goede rijeigenschappen. Daarom was de samenwerking met CMS zo waardevol. Ik ben heel blij met het resultaat, hopelijk mijn fans ook!

Je kunt via de website van MotoShare (link) voor 99,- euro een ticket kopen. Met een Ironwood ticket kun je één dag de caferacer huren. Nog voor de onthulling van de motor zijn er al 42 huurdagen vooruit geboekt voor een totaal bedrag van €4.158,-. Er zijn nog 78 huurdagen beschikbaar. De verwachting is dat na de onthulling de laatste huurdagen snel worden geboekt en dat daarmee de totale bouw van deze custom is gefinancierd.

‘Crowdfunden’ van een professionele custom motor

Nederlands bekendste custom bouwer, Arjan van den Boom, startte in juni in samenwerking met CMS een custom bouw project op MotoShare. Ironwood Motorcycles verbouwt met onderdelen van CMS een Honda CB750 F1 tot een caferacer en verhuurt deze vanaf 5 juli via MotoShare om de bouw te financieren. In februari ‘crowdfunde’ Wrench Kings op dezelfde manier een motor via MotoShare.

alt