Aanpassing voor eigenaren van de prijs en minimale huurperiode instellingen

Vanaf woensdag 29 augustus mag de huurprijs maximaal +/- 15% afwijken van de adviesprijs en de minimale huurperiode maximaal 4 dagen zijn. Deze aanpassing in het beleid heeft tot wijzigingen geleid bij ongeveer 20% van de motoren. Hierbij hopen we verschillen tussen eigenaren te verkleinen en een verbetering te maken in het aanbod om huurders te overtuigen te huren via MotoShare.

Eigenaren bepalen op MotoShare zelf de huurprijs voor hun motor. Dit leidt in sommige gevallen tot grote verschillen in huurprijzen en als gevolg grote verschillen in de hoeveelheid huurverzoeken die eigenaren ontvangen. Bovendien vergt het aantrekken van geïnteresseerde huurders veel investering in marketing. Buiten proportionele prijzen voor sommige motoren leiden tot een negatief beeld over MotoShare en wantrouwen over de prijzen van alle motoren.

Daarom geldt vanaf nu dat huurprijzen maximaal +/- 15% kunnen afwijken van de adviesprijs van MotoShare. De adviesprijs is gebaseerd op de dagwaarde van de motor en op de huurprijzen van soortgelijke huurmotoren bij dealers. Hierdoor kan MotoShare garanderen dat de huurprijs competitief is en de motor wordt gehuurd.

In de eerste helft van 2018 waren er 250,000 unieke website bezoekers. Er is dus duidelijk vraag naar motoren!

Ride safe!

Het MotoShare team

┬ę MotoShare 2015-2018