MotoShare breidt uit naar België

De snel groeiende Nederlandse start-up MotoShare, in 2016 het eerste deelplatform ter wereld voor motoren, breidt uit naar België. Sinds november dit jaar worden via MotoShare motoren te huur aangeboden in Vlaanderen.

MotoShare is in 2016 gestart en was daarmee het eerste deelplatform ter wereld voor motoren. In Nederland zijn er inmiddels 12,000 motorrijders aangesloten en zijn bijna alle motoren zijn te huur, van custom en zijspan motoren tot de nieuwste BMW en Harley-Davidson modellen. Al meerdere jaren heeft het team de mogelijkheden bekeken om uit te breiden naar België. In een aangepaste vorm doet MotoShare dat per 1 november dit jaar.

In België zullen op korte termijn geen motoren van particuliere eigenaren worden verhuurd, maar werkt MotoShare samen met dealers.

Jos Huisman, oprichter MotoShare: “Wij kregen al lange tijd verzoeken om ook in België actief te worden. Dat bleek in eerste instantie niet zo evident, vooral omdat het verzekeringstechnisch lastig is. We hebben daarom in België de samenwerking gezocht met dealers. Nu MotoShare open is in Vlaanderen wordt het veel gemakkelijker om online motoren te huren en voor Belgen om in Nederland te huren en Nederlanders in België.

In Vlaanderen zijn er momenteel al 6 dealers aangesloten bij MotoShare. Peter Motor Works, Motorsport Mabbe, Peter D’Haese en Winge Motors zijn de pioniers. De rest van de dealers zullen zich nog in de aanloop van het motorseizoen 2019 aansluiten. Iedereen die huurt via MotoShare wordt vooraf goed gecontroleerd, zo kunnen wij maximale veiligheid aan onze verhuurders bieden. Daarna kan een huurder gemakkelijk online moto’s huren en dat zonder vooraf waarborg te moeten betalen.

Bekijk hier de huurmotoren in België